Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2012 12:56 - "Аз не работя! Аз съм депутат!"
Автор: veselav Категория: Политика   
Прочетен: 3579 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

„Аз не работя! Аз съм депутат!”

 

Думите на депутата от ДПС Гюнай Сефер разтърсиха ефира на предаването „Тази събота” по Btv. В откровен разговор с водещата Лора Крумова, приближеният до Ахмед Доган депутат говори за запорираните му имоти, придобити от престъпна дейност. Кулминацията на разговора настъпи, когато водещата му зададе въпроса „От колко време не работите, г-н Сефер?”. Отговорът беше напълно откровен „Аз не работя! Аз съм депутат!”

 

Професия „Депутат”

 

Според Конституцията на Република България народен представител е човек, избиран от гласоподавателите в България да ги представлява в Народното събрание на България. Той отстоява позицията на определена група хора, като най-често това е политическа партия.

 

Народните представители имат право на законодателна инициатива. Те трябва да прокарват и гласуват закони, ръководени от общото благо на народа.

 

Но как всъщност протича работният ден на депутата в България

 

Преди време вестник „24 часа” проследи как протича една работна седмица на българските народни представители. Оказа се , че родните управляващи са най-трудоспособни в петък. Денят за парламентарен контрол. Камерите на БНТ излъчват пряко.

 

През останалите дни от седмицата залата е полупразна. Малкото присъстващи се занимават с всичко друго, но не и с работа в полза на народа. Едни четат вестници, други щракат по таблетите си. Дамите пък се развличат с женски списания. Любители на различни игри в социалната мрежа “Facebook” също не липсват.

 

Картинката наподобява сюжет от час по биология в 10 клас. Докато учителката разяснява сложната анатомия на човешкото тяло, разсеяните ученици се разнообразяват с игра на морски шах, писане на бележки или шушукане с другарчето по чин. По същия начин и родните депутати разчупват скучното ежедневие в пленарната зала!

 

Разликата е в това, че докато учениците разполагат с 5лв. джобни, то депутатите в България са с минимална заплата от 2196лв. Получени от джоба на обикновения българин.  Българинът, който плаща на някого, за да защитава интересите му! А не да сади ягоди във Facebook!

 

  



Гласувай:
4



1. анонимен - Гледах предаването днес и откро...
03.11.2012 13:40
Гледах предаването днес и откровено се разтресох от смях!!!
Богатството му не произхождало от познанството му с Доган, а забележете:
с много труд като готвач.
Ама да те гледат и нагло да те манипулират(те си мислят де) е черешката на тортата!
цитирай
2. veselav - Много бисери изръси този човек
03.11.2012 13:44
Каза още, че като се смени властта, ще му паднат обвиненията! Имало време, щял да чака! За първи път гледам толкова искрен политик!!!
цитирай
3. анонимен - sram i pozor
04.11.2012 22:49
Kak e vazmojno horata da se primiriavat s tozi cirk, tova koeto tezi gospoda depotati var6at se ravniava na GENOCID nad edna darjava, nad naselenieto.. Niama li koi da gi osadi, i da im prekrati mandatite.. Tova e podigravka, ta te ne sa gramotni, i koi gi e izbral? nie za6toto niamame izbor...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselav
Категория: Туризъм
Прочетен: 29320
Постинги: 7
Коментари: 11
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031